Pogosta vprašanja

Kako se včlanim?
V knjižnico se včlanite z izpolnjeno vpisnico in veljavnim osebnim dokumentom.

Kaj vse mi knjižnica nudi?
Knjižnica vam poleg možnosti izposoje knjižnega in neknjižnega gradiva (revije in časopisi, DVD-ji, CD-ji, didaktične igrače, itd.) ponuja tudi bogato prireditveno dejavnost za otroke, mladino in odrasle ter možnost vključitve v Univerzo za tretje življenjsko obdobje za upokojence (UTŽO). Poleg tihe čitalnice in študijskega prostora želimo biti za vas tudi prostor druženja in srečevanj.

Kako podaljšam roke izposojenemu gradivu?
Načinov za podaljšanje rokov izposojenemu gradivu je več: osebno v knjižnici, lahko nas pokličete v času odprtosti knjižnice na telefonsko številko izbrane enote, s storitvijo Moja knjižnica (za geslo zaprosite v knjižnici) ali nam za podaljšavo pišete na info@knjiznica-lasko.si

Kdaj je knjižnica odprta?
Knjižnica Laško
Knjižnica Radeče
Knjižnica Rimske Toplice
Izposojevališče Jurklošter
Izposojevališče Šentrupert
Izposojevališče Zidani Most

Kako do nas?

Do katerih podatkovnih zbirk lahko dostopam od doma kot član Knjižnice Laško?
Kot član Knjižnice Laško lahko dostopate do najrazličnejših podatkovnih zbirk. Potrebujete osebno geslo, ki ga dobite v knjižnici (enako geslo kot za Moj Cobiss).
Brezplačno lahko uporabljate tudi portal za izposojo in nakup elektronskih knjig Biblos in dostopate do prosto dostopnih elektronskih zbirk.

Kako poiščem gradivo, ki ga potrebujem?
Za nasvet in pomoč pri iskanju se lahko vedno obrnete na bibliotekarje v naših knjižnicah, od doma pa si lahko sami pomagate z iskanjem po katalogu COBISS+ ali se obrnete po pomoč po elektronski poti Vprašaj knjižničarja.

Ali lahko knjižnici knjige podarim?
Knjižnica sprejema v dar knjižne darove po pravilih – več v poglavju Darovi, bukvarna.

Kje izvem več o Knjižnici Laško in spremljam dogajanje v njej?
Za sprotno dogajanje nam sledi na družbenem omrežju Facebook, prijavi se na prejemanje e-novic (na dnu spletne strani) ali vzemi v roke zbornik o knjižnici in njeni zgodovini Premišljena knjiga z veliko domišljije.

Kje najdem namige za dobre knjige?
Če iščete kvalitetne bralne namige, se nam lahko kadarkoli pridružite pri branju za Bralno značko za odrasle, izbirate med namigi iz projekta Priporočamo, pobrskate po spletni strani slovenskih bibliotekarjev Dobreknjige.si, polistate po reviji Bukla ali nas obiščete v knjižnici in za osebni nasvet prosite naše bibliotekarje.