E – zbirke z dostopom na daljavo

Do naročenih podatkovnih zbirk lahko dostopate člani knjižnice s poravnanimi obveznostmi kjer koli – s pomočjo oddaljenega dostopa (s klikom na logotip podatkovne zbirke, se vam odpre okence za oddaljen pristop).
Za uporabo e-virov potrebujete samo geslo, ki je enako kot za uporabo Moja knjižnica in ga dobite v knjižnici.

Za pomoč pri tem, kako uporabljati zbirke, lahko vprašate v knjižnici.

ponuja največjo bazo podatkov z vso veljavno zakonodajo, ki je sproti ažurirana. Na njo so povezani vsi preostali dokumenti, kot so sodna praksa, strokovni članki, komentarji zakonov in praktične rešitve. Na voljo pa so tudi informacije iz finančno-računovodskega ter davčnega področja.
je digitalna knjižnica v angleškem jeziku, ki nudi dostop do velikega števila tekstovnih in bibliografskih zbirk podatkov. Brskate lahko po zbirkah podatkov, ki vključujejo celotne tekste mednarodnih časnikov ter abstrakte in indekse periodičnih publikacij.
Področja, ki jih pokriva, so: humanistika, splošne znanosti, kultura, izobraževanje, management, ekonomija, medicina.

je podatkovna zbirka, ki prinaša tekoče izdaje več kot 5.000 nacionalnih, regionalnih in lokalnih časnikov in revij iz vsega sveta.

je najsodobnejša aplikacija za popoln pregled več kot 200.000 poslovnih subjektov. Na enem samem mestu lahko pridobite splošne, računovodske in ostale finančne podatke o izbranem podjetju.

Večer – spletni arhiv časopisa Večer. Arhiv člankov od leta 1945 do danes.