E – zbirke z dostopom na daljavo

Do naročenih podatkovnih zbirk lahko dostopate člani knjižnice s poravnanimi obveznostmi kjer koli – s pomočjo oddaljenega dostopa (s klikom na fotografijo podatkovne zbirke, se vam odpre okence za oddaljen pristop). Za uporabo e-virov potrebujete samo geslo, ki je enako kot za uporabo Moja knjižnica in ga dobite v knjižnici.

Za pomoč pri tem, kako uporabljati zbirke, lahko vprašate v knjižnici.

je najsodobnejši portal z največjo zbirko pravnih informacij v Sloveniji. Portal omogoča uporabnikom enostaven in hiter dostop do zanesljivih in celovitih pravnih in poslovnih vsebin, obogatenih z dodatnimi informacijami in funkcionalnostmi.

povezuje zbirke podatkov, obrazcev in pripomočkov s področji financ, davkov in računovodstva.

je digitalna knjižnica v angleškem jeziku, ki nudi dostop do velikega števila tekstovnih in bibliografskih zbirk podatkov. Brskate lahko po zbirkah podatkov, ki vključujejo celotne tekste mednarodnih časnikov ter abstrakte in indekse periodičnih publikacij.
Področja, ki jih pokriva, so: humanistika, splošne znanosti, kultura, izobraževanje, management, ekonomija, medicina.

je podatkovna zbirka, ki prinaša tekoče izdaje več kot 3.000 nacionalnih, regionalnih in lokalnih časnikov in revij iz vsega sveta.

je najsodobnejša aplikacija za popoln pregled več kot 200.000 poslovnih subjektov. Na enem samem mestu lahko pridobite splošne, računovodske in ostale finančne podatke o izbranem podjetju.