Planinska bralna značka Knjižnice Laško

Seznam knjig za Planinsko bralno značko Knjižnice Laško

V letu 2023 Planinsko društvo Rimske Toplice obeležuje 70-letnico delovanja. Pridružujemo se mu tudi v Knjižnici Laško, enota Rimske Toplice, med drugim s Planinsko bralno značko (BZ) Knjižnice Laško.

Branje planinske literature je tudi del planinskega odnosa do življenja. K sodelovanju pri Planinski BZ vabimo vse generacije, od otrok do starih staršev. V Planinsko BZ smo uvrstili 50 knjig in jih razvrstili v 5 skupin: leposlovje za otroke in mladino, poučne knjige za otroke in mladino, slovensko leposlovje za odrasle, prevedeno leposlovje za odrasle ter poučna literatura za odrasle.

Za uspešno opravljeno Planinsko BZ naj bi sodelujoči prebrali vsaj 5 knjig. Povratno informacijo o prebranem nam boste posredovali na izpolnjenem lističu z vašim mnenjem, mislijo ali citatom, ki ga zapišite na hrbtno stran v brošuri opisanih knjig.

Za Planinsko BZ beremo od 20. januarja 2023 do 11. decembra 2023. Na ta dan poteka mednarodni festival Alpske konvencije Brati gore, ki spodbuja alpsko kulturno pestrost ter povezuje ljudi, ki ljubijo gore in literaturo. Sodelujoče bomo simbolično nagradili.

Lepo vabljeni k sodelovanju.

Planinsko bralno značko Knjižnice Laško smo pripravili v letu 2022, ko je bilo v Laškem leto planinstva. Takrat je nastal tudi spodaj objavljeni predstavitveni filmček.