Bralna značka za odrasle

Bralna značka za odrasle
je aktivnost, ki povezuje knjižničarje in bralce v prizadevanju za krepitev bralne kulture in medsebojno povezanost.

Pripravljamo jo že od leta 2007 in jo izvajamo v vseh enotah knjižnice: Laškem, Radečah in Rimskih Toplicah.
Poleg priporočilnih seznamov kvalitetnih naslovov domačega in tujega/prevedenega leposlovja kot tudi poljudno-strokovnih knjig je Bralna značka tudi nosilka številnih, z branjem povezanih, aktivnosti: predstavitev knjig in/ali pogovore o prebranih knjigah, vsakoletno osrednjo prireditev v kulturnem centru, zaključke bralnih značk. Kot goste naših bralnih značk smo v teh letih gostili številne imenitne goste, povezane z besedo: Marjana Tomšiča, Ferija Lainščka, Toneta Partljiča, Ifigenijo Simonović, Manco Košir, Dušana Šarotarja, Alenko Rebula, Gorana Vojnovića, Ivanko Mežan in Štefko Drolc, Petra Rezmana, Toneta Kuntnerja, Marka Pavliho, Andreja Capudra, Sašo Pavček, Mileno Miklavčič, Klariso Jovanović, Jureta Ivanušiča, Borisa A. Novaka in druge.

Pridružite se
lahko kadarkoli med letom, saj bralna značka poteka vsako leto od junija do slovenskih dnevov knjige v aprilu.

Seznam izbranih naslovov letošnje že 15. sezone Bralne značke za odrasle.
Ogledate si lahko tudi letošnjo brošuro izbranih knjig za 15. Bralno značko za odrasle, s kratkimi povzetki izbranih knjižnih naslovov.

Vabimo vas, da posežete po knjigah, izpostavljenih na panojih, in nam v znak sodelovanja v knjižnici v za to pripravljene zabojčke vrnite izpolnjene kazalke, na katere zapišete svoje mnenje o prebranem.

V vseh letih se je nabralo že več kot tristo predlaganih/priporočenih naslovov vseh Bralnih značk skupaj; naslovi, označeni z *, so predlagani s strani naših bralcev.