TEDEN SPLOŠNIH KNJIŽNIC

Med 14. in 18. novembrom 2022 splošne knjižnice po vsej Sloveniji praznujemo Teden splošnih knjižnic. Letošnja rdeča nit je izražena v povabilu IZVOLITE (V) KNJIŽNICO!

V prihajajočih dneh se bodo tudi v naši knjižnici zvrstili različni dogodki, s katerimi želimo nagovoriti vse prebivalce v lokalni skupnosti, zveste obiskovalce naših knjižnic, pa tudi tiste, ki vanje ne zahajajo.

Tisti, ki še niste naši člani, se boste lahko v celotnem tednu v naših knjižnicah v Laškem, Radečah in Rimskih Toplicah brezplačno vpisali.

Članom naših knjižnic pa bomo ob vračilu gradiva ”preko izposojnega roka” omogočili tudi dan brez zamudnin: v Knjižnici Laško v sredo, 16. 11., v Knjižnici Radeče in Knjižnici Rimske Toplice pa v petek, 18. 11.

V torek, 15. 11., ob 17. uri vabimo najmlajše v Knjižnico Rimske Toplice na pravljično urico Zlati želod s kratko ustvarjalno delavnico.

V četrtek, 17. 11., ob 17. uri bo pravljična urica tudi v Knjižnici Laško Kako sta Bibi in Gusti prezvijačila hrib, ki ji bo sledila delavnica.

V petek, 18. 11., ob 17. uri bomo v Knjižnici Rimske Toplice gostili pisateljico Janjo Vidmar, ki jo bomo spoznali kot potopisno avtorico: Niti koraka več – španski Camino in V koraku z volkom – poti toskanskih Apeninov.

Lepo vabljeni – izvolite naše knjižnice in praznujte z nami!