Strokovno predavanje s predstavitvijo knjige Jožeta Rozmana, Čar vina

V sklopu martinovanja Vas vabimo na strokovno predavanje s predstavitvijo knjige Jožeta Rozmana Čar vina, ki bo potekalo v Knjižnici Laško.

Prisluhnili bomo lahko pripovedi o osebnem odnosu avtorja do vina in vseh njegovih razsežnostih, o estetskih, filozofskih in socioloških dimenzijah vina, ki zmorejo vsakomur približati to civilizacijsko dobrino, brez katere si današnjega sveta in življenja ne moremo zamišljati.

 

Jože Rozman (1951) je upokojeni novinar, zdaj se predstavlja predvsem kot vinski publicist. Je sommelier tretje stopnje, degustator z opravljenim izpitom na Biotehniški fakulteti v Ljubljani in mednarodnim izpitom WSET III, tudi vinogradnik. Njegove korenine so na Dolenjskem, kjer je podedoval star rodbinski vinograd. Sodeluje na različnih domačih in tujih ocenjevanjih vin. Dolga leta je urejal tednik Kmečki glas, leta 2003 ustanovil revijo Vino, bil sedem let njen urednik, zdaj piše tudi za druge medije. Je avtor treh knjižic: Podarite si penino (2002); Rdeče, ki te ljubim, rdeče (2003); Zlato iz belega (2005), bil je urednik in glavni pisec zajetne monografije Vipavska – barve, vonji, okusi (2011). Na predavanjih in delavnicah svoje izkušnje in bogato znanje z veseljem in velikim žarom posreduje udeležencem.

G. Rozman nam bo predstavil svojo knjigo Čar vina, ki je izšla l. 2018 pri založbi Beletrina.

Po predavanju bomo nadaljevali z druženjem, prepevanjem in zdravico z mladim vinom.

Vabljeni, da spoj literature in kulture pitja vina obeležite z obiskom dogodka!