Predstavitev potopisnih knjig

V Knjižnici Rimske Toplice bomo v petek, 18. 11. 2022, ob 17. uri v okviru Tedna splošnih knjižnic gostili pisateljico Janjo Vidmar, ki jo bomo spoznali kot potopisno avtorico: Niti koraka več – španski Camino in V koraku z volkom – poti toskanskih Apeninov.

Roman Niti koraka več je postavljen na Camino, svetovno znano romarsko pot, ki je zaznamovala tudi življenja mnogih Slovencev, a je hkrati zgolj okvir, v katerega je umeščena zgodba o večnem razkolu med svetom in človekovo notranjostjo, pospremljena pa je z arhetipsko preživetveno izkušnjo sodobnega človeka.

V koraku z volkom je nadaljevanje zgodbe, ko si Alenka, glavna junakinja že v prvem romanu, po vrnitvi s Camina začne z negotovimi koraki utirati lastno pot v svobodo. Ta pa ima visoko ceno, saj skupaj z novim začetkom privrejo na plano tudi travme iz njenega zgodnjega otroštva. Ob strani ji stoji novi prijatelj Miloš, ki jo vpelje v divji vodni svet narave. Ali lahko navezanost na živali in naravo v človeku prebudi ljubezen do samega sebe?

Predstavitev bo Vidmarjeva popestrila s slikovnim gradivom in pohodniškimi utrinki. 

Lepo povabljeni!