Predstavitev avtobiografije dddr. Jožeta Mačka Moje življenje – splet naključij

V petek, 25. 11. 2022, ob 17.30. uri vas vabimo v Knjižnico Laško, kjer bomo v sodelovanju s sorodniki in prijatelji predstavili avtobiografijo našega rojaka, akademika in častnega občana Občine Laško dddr. Jožeta Mačka, z naslovom Moje življenje – splet naključij.

Dddr. Jože Maček je častni občan Občine Laško, trikratni doktor znanosti: agronomije oz. fitopatologije, ekonomije in zgodovine ter redni član Slovenske akademije znanosti in umetnosti. Laščani smo nanj izjemno ponosni, za nas pa je še posebej pomemben kot raziskovalec zgodovine naše občine. Plod tega dela so številna predavanja, članki in knjige, med katerimi omenimo zgolj monografijo Laško skozi stoletja. Dddr. Maček je že skoraj 30 let pomembno povezan s Knjižnico Laško kot urednik Laških zbornikov, ob tem pa je imel v knjižnici več kot 20 predavanj oz. predstavitev tako rekoč vseh svojih del, nanašajočih se na območje naše občine.

Po navadi pred občinstvom svoje osebne plati ni razkrival, z njegovo zadnjo avtobiografsko knjigo pa ga imamo možnost spoznati tudi nekoliko bliže in bolj osebno.

Prireditev bo povezovala Martina Rozman Salobir, pomočnica direktorice Mariborske knjižnice, sodelovali pa bodo še doktorica Marija Markeš, nekdanja študentka in diplomantka profesorja Mačka, njegova hči Mateja Maček, novinarka Boža Herek, Metka Kovačič, nekdanja direktorica Knjižnice Laško, in direktor Knjižnice Laško Matej Jazbinšek.

Večer bo popestrila vokalna skupina Fantje z Jožefovega hriba pod vodstvom Primoža Krta.

 

Vljudno vabljeni!