Ob slovenskem kulturnem prazniku

Dragi občani občin Laško in Radeče, želimo vam lep in bogato doživet kulturni praznik.

Letos se v njegovo počastitev ne bomo mogli srečati iz oči v oči na prireditvah v naših knjižnicah. Ne glede na to pa naj bo kulturni praznik spodbuda, da še več našega časa namenimo kulturi. Ob kulturi osebnostno rastemo in postajamo boljši ljudje.

Kljub epidemiološkim ukrepom pa bo v teh dneh precej kulturne ponudbe na televiziji in prek spleta. Vabimo vas k ogledu nekaterih vsebin.

V nedeljo, 7. 2., bo na 1. programu RTV Slovenija ob 20. uri Proslava ob slovenskem kulturnem prazniku s podelitvijo Prešernovih nagrad, ki ji bo sledil intervju z velikim Prešernovim nagrajencem pisateljem Ferijem Lainščkom.

V  nedeljo, 7. 2., bo na 1. programu RTV Slovenija ob 22.30 predvajan dokumentarni film Profesor vejica – portret jezikoslovca dr. Toma Korošca, katerega avtorja sta Boža in Bojan Herek.

V ponedeljek, 8. 2., ob 10. uri si lahko ogledate virtualno predstavitev knjige Jožeta Potrpina Pesem mlinov, žag in kovačij v dolini Sopote (https://www.facebook.com/ktrc.radece).

V ponedeljek, 8. 2., ob 18. uri bosta preko spleta potekali občinski proslavi Občine Laško in Občine Radeče. Ogledate si ju lahko na spodnjih povezavah:

Laško: https://www.facebook.com/events/137109164914108

Radeče: na spletni platformi YouTube (v iskalnik vpišite besedilo: RDEČA NIT, proslava ob slovenskem kulturnem prazniku; PD Vrhovo in Občina Radeče), preko spletne strani Občine Radeče (pod zavihkom Utrinki iz Radeč) ali na televizijskem programu E-Posavje.

V ponedeljek, 8. 2., pa pokukajte tudi na Facebook profil naše knjižnice. (https://www.facebook.com/knjiznica.lasko)