Moja knjižnica praznuje – teden splošnih knjižnic

Ta praznik smo že obeležili v naši enoti Knjižnici Radeče, kjer smo občane seznanili s Posavsko potujočo knjižnico, ki bo svoje poslanstvo začela opravljati jeseni prihodnje leto.

Osrednje praznovanje v občini Laško pa bomo pripravili v Knjižnici Rimske Toplice v ponedeljek, 25. 11. 2019, ob 18. uri. Naša gostja bo Vlasta Nussdorfer, pravnica, dolgoletna varuhinja človekovih pravic, državna tožilka, predsednica društva Beli obroč in avtorica več knjig. Trenutno je nepoklicna svetovalka v uradu predsednika republik ena področju človekovih pravic. Ob vsem tem pa je tudi zagovornica splošnih knjižnic in tako nadvse primerna gostja ob obeležitvi našega praznika.

Poleg tega dogodka bomo v tednu splošnih knjižnic pripravili še:
potopisno predavanje Barbare Popit o Antarktiki (Knjižnica Laško, četrtek, 21. 11., ob 19. uri)
ter v sodelovanju z društvom Šmocl tretji film iz cikla ruskega filmaMatilda (Otročji center Kino Laško, sreda, 27. november, ob 19. uri).

Lepo vabljeni na naštete prireditve!

Iskreno pa vas vabimo, da tudi še naprej obiskujete naše knjižnice ali pa ob tednu splošnih knjižnic postanete naš uporabnik oz. član. Z rednimi dejavnostmi, prireditvami, knjižničnimi zbirkami, tretji prostor, ki se ga trudimo ustvarjati, predanostjo našemu delu in še z marsičim se trudimo vsakodnevno uresničevati slogan Blizu ljudem.