Literarno-likovni natečaj “Trubar in jaz”

Od 11. oktobra do 11. novembra 2019

Knjižnica Laško vabi k sodelovanju šestošolce, sedmošolce, osmošolce in devetošolce pri literarno-likovnem natečaju, ki smo ga poimenovali Trubar in jaz.

Z natečajem bi radi izvedeli, kako mislite, da bi Primož Trubar živel danes? Kaj bi počel v Laškem, kje drugje v Sloveniji ali celo po svetu? Bi imel ponovno »težke« pridige in nasvete za ljudi? Ali bi pisal blog ali celo snemal vlog? Bi uporabljal družbena omrežja? Kakšen bi bil videti danes?
To je samo delček predlogov, saj vam ne želimo postaviti prestrogih okvirjev – želimo, da je vsebina prepuščena razsežnostim vaše domišljije.

Vendarle je potrebnih nekaj pravil.

1. Natečaj poteka od 11. oktobra do 11. novembra 2019.
2. Vsi sodelujoči svoja besedila ali risbe opremite samo s šifro (izberete si jo sami), v kuverti pa nam pošljite ali prinesite v knjižnico svojo šifro, opremljeno s svojimi osebnimi podatki (naslov, šola in razred, tel. št. staršev ali skrbnikov).
3. Literarna dela naj bodo napisana v Wordu s pisavo Calibri in v velikosti 11 ter naj obsegajo minimalno 1 tipkano stran (cca 3000 znakov).
4. Likovna dela naj bodo narisane oz. naslikane minimalno na A3-formatu (katera koli tehnika) in naj vsebujejo naslov dela brez dodatnih pojasnil.
5. Prejeta literarna in likovna dela bo ocenila komisija, sestavljena iz uporabnikov knjižnice, učiteljic in bibliotekarke.

Zmagovalce in nagrajence natečaja bomo razglasili na prireditvi v tednu slovenskih splošnih knjižnic (18.–22. november).

Prispevke lahko pošljete po klasični pošti na naslov:

Knjižnica Laško »Trubar in jaz«
 Aškerčev trg 4
 3270 Laško
ali jih prinesete osebno v eno izmed enot Knjižnice Laško.

Vabljeni k sodelovanju!

S sodelovanjem na natečaju soglašate z uporabo osebnih podatkov in izdelkov natečaja za potrebe Literarno-likovnega natečaja »Trubar in jaz« Knjižnice Laško (2019).