Cikel ruskega filma – … A zarje so tukaj tihe

Petek, 14. junij 2019, ob 20. uri

V sodelovanju z društvom ŠMOCL vas vabimo na ogled drugega filma … A zarje so tukaj tihe (vojna drama, 1972; režija: Stanislav Rostocki; 160 min), v okviru projekta Cikel ruskega filma 2019.

Zgodba filma se odvija leta 1942 v Kareliji ob finski meji, kjer se je v vasici namestila vojaška enota zračne obrambe za nadzor obmejnega območja. Vojake so gostile kar vaščanke v svojih domovih, saj so zaradi vpoklica vseh moških živele same. V takšnih pogojih je imel starešina enote, bivši vohun, Fedot Vaskov, velike težave z disciplino vojakov, zato je zahteval, naj mu pošljejo koga, ki se ne bo zmenil le za pijačo in ženske. Film je posnet po istoimenski noveli Borisa Vasiljeva, ki je postala ena najpopularnejših del o drugi svetovni vojni.

Precej slovenskih knjižnic že izvaja projekt Cikel ruskega filma, ki ga v sodelovanju z Mednarodnim klubom slovanskih rojakov Ruslo organizira Slovanska knjižnica (enota Mestne knjižnice Ljubljana). Na večernih filmskih projekcijah bodo letno predstavljeni štirje kvalitetni filmi klasične in sodobne ruske kinematografije s slovenskimi podnapisi. 

Vsi filmi bodo predvajani v Otročjem centru Kino in so na ogled brezplačno.

Prijazno vabljeni!