Cerkniško polje (foto: Ljoba Jenče)

8. lurški koncert slovenskih ljudskih svetih pesmi: Po polju pa svetinja gre (v izvedbi Ljobe Jenče in Tomaža Plahutnika)

Ponedeljek, 17. avgust 2020, ob 20. uri v župnijski cerkvi sv. Marjete v Rimskih Toplicah

Vabimo vas na 8. lurški koncert slovenskih ljudskih svetih pesmi Po polju pa svetinja gre v izvedbi zbirateljice in interpretke ljudskih pesmi in pripovedi Ljobe Jenče in citrarja Tomaža Plahutnika.

Slovenske ljudske pesmi, uvrščene v koncertni sklop z naslovom Po polju pa svetinja gre, je Ljoba Jenče izbrala iz narodnega arhiva pri Glasbenonarodopisnem inštitutu ZRC SAZU in lastne zbirke dediščine ljudskih pesmi Notranjske. S citrarjem Tomažem Plahutnikom sodelujeta od leta 2017 in vedno pripravljata bogat program pripovednih pesmi – balad.

Upoštevajoč ukrepe zaradi koronavirusa je število obiskovalcev na prireditvi omejeno. Zato vas prosimo, da za koncert dvignete brezplačne vstopnice v knjižnici v Rimskih Toplicah ali Laškem oz. jih rezervirate po telefonu.
Ker bo prireditev v zaprtem prostoru, je obvezna uporaba zaščitnih mask.
V skladu z navodili NIJZ bomo zbirali kontaktne podatke obiskovalcev prireditve.

8. lurški koncert bomo izjemoma izvedli v župnijski cerkvi sv. Marjete. In ker maja, ko smo vas vselej doslej povabili v Lurd, prireditve še niso bile dovoljene, bo letošnji koncert izveden avgusta in ga bodo v časovni bližini praznika Marijinega vnebovzetja v precejšnji meri zaznamovale Marijine pesmi.

Prijazno vabljeni!